Over Ons

Wil je naar Valencia, Spanje emigreren voor een nieuw leven in de zon, of je droomt ervan om je bedrijf te vestigen in Valencia, dan komen er veel vragen op je af. Waar ga je wonen, waar moeten de kinderen naar school, wat voor documenten heb je allemaal nodig? Hoe vind je geschikte kantoorruimte? Kortom: verhuizen naar Spanje vergt veel voorbereiding. Match Better Valencia begeleidt al meer dan tien jaar expats die zich in Valencia willen vestigen, en doet dit met veel passie.

Oprichtster Marja Beerens werd in 2003 op slag verliefd op Valencia, bleef er wonen en werken, en startte in 2010 haar bedrijf Match Better Valencia. Met haar adviesbureau heeft zij inmiddels honderden expats geholpen om zich net als zij ook snel thuis te voelen in deze mooie stad, en een nieuw leven te beginnen onder de Spaanse zon.

Het professionele, internationale team van Mach Better Valencia helpt inmiddels zowel particulieren als bedrijven die Valencia zien als hun droombestemming. De combinatie van een persoonlijke aanpak, jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van de Spaanse cultuur is voor het team van MBV de perfecte formule voor jouw succes!

Wie is Match Better Valencia?

Maak kennis met ons team

Sabine

Talen: Nederlands, Spaans, Engels

Ik ben Sabine en woon en werk sinds 15 jaar in Valencia. Ik help je bij alles waar je mee te maken krijgt als je in Valencia wilt komen wonen. Van het aanvragen van de residentie en het inschrijven bij de gemeente tot het organiseren van en vertalen bij doktersbezoeken. Als half Valenciaanse, half Nederlandse kan ik goed de vertaalslag maken tussen de Spaanse en Nederlandse cultuur. Ik help je op weg om je leven hier te starten maar ook bij alles waar je assistentie bij nodig hebt als je hier eenmaal woont.

Tip van Sabine: In Valencia kun je natuurlijk heerlijk eten maar je hebt hier ook geweldige locale producten van goede kwaliteit die je op de markt kunt krijgen, zoals groente en fruit. Je kunt hiervoor naar de Mercado Central, maar ik ga zelf graag naar de Mercado de Ruzafa. Het is er rustiger, goedkoper en veel minder toeristisch! Verder ga ik graag in de zomer in de weekenden met mijn gezin naar de bergen om de warmte en de stad te ontvluchten. Een mooi gebied is Mijares, bij Yátova, waar je heerlijk kunt wandelen. Je kunt per boot van Cofrentes naar Cortes de Pallas en in de rivier van zwemmen. Prachtig!

Fleur

Talen: Nederlands, Spaans, Engels

Voor mij was het liefde op het eerste gezicht voor de stad Valencia, toen ik hier 12 jaar geleden kwam wonen. Ik ben jouw contact bij het plannen van de bezichtigingen, ik begeleid je bij een inschrijving bij de gemeente, help je bij het openen van een bankrekening en bij het afsluiten van een verzekering. Daarnaast ben ik intern inzetbaar bij een startend bedrijf in Valencia om de administratieve en operationele activiteiten op te starten en om contact te leggen met de Spaanse instanties.

Tip van Fleur: Lees mijn reisgidsen ‘Time to Momo Valencia’ en ‘Valencia, hoogtepunten uit de stad en regio’ als voorproefje! Ook laat ik je graag live de stad zien tijdens een informatieve (fiets)tour. Voor iedere nieuwe inwoner van de stad is dit een perfecte introductie.

Virginia

Talen: Spaans, Engels

Mijn naam is Virginia. Ik ben een Engelstalige advocate, afgestudeerd aan de universiteit van Valencia, maar heb vier jaar lang in Engeland gewerkt. Ik weet daarom goed wat het is om een nieuwkomer te zijn! Ik kan me goed inleven in onze clienten, zorg dat ze zich snel thuisvoelen in Spanje en maak het hen zo gemakkelijk mogelijk om een bedrijf te starten of een huis te kopen. Ik zorg dat alle processen legaal, veilig en soepel verlopen, zodat onze clienten Valencia helemaal geweldig vinden, vanaf dag één.

Maria

Talen: Spaans, Engels

Ik ben geboren in Valencia, maar heb ook in de VS, Ierland, Engeland, Italië en België gewoond, evenals in andere steden in Spanje zoals Barcelona en Madrid. Mijn favoriete plek om te wonen is echter Valencia en daarom besloot ik uiteindelijk om mij hier te vestigen. Deze stad heeft een heel speciaal licht, het is er prachtig weer en de mensen zijn zo vriendelijk en warm. Het is een stad met volop kansen en zit ook vol geschiedenis en culturele diversiteit. Ik heb bedrijfskunde gestudeerd aan de Universiteit van Valencia, en heb ook een BA in Business and Languages van de Universiteit van Wolverhampton in Engeland, plus een MBA van IE (Instituto de Empresa) in Madrid. Ik geef buitenlanders en Spaanse burgers fiscaal en boekhoudkundig advies, in overeenstemming met hun behoeften en onze wetten.

Maria’s top tip: na een week hard werken is mijn favoriete plek om naartoe te gaan de Marina Real in de haven om te genieten van een heerlijk rijstgerecht met kreeft. Mijn favoriet!

Julian

Talen: Nederlands, Spaans, Engels

Hola ik ben Julian en ben geboren in Den Haag.

Ik heb in Nederland de opleiding sociaal maatschappelijk dienstverlener gedaan, omdat ik het leuk vind om mensen te helpen en begeleiden.

Belangstelling voor de makelaardij kreeg ik tijdens mijn stage bij een wooncorporatie in Limburg. Daarom vind ik het fijn dat ik mijn twee passies kan combineren bij Match Better Valencia.

Ik woon en werk nu in Valencia met veel plezier. Graag help ik je bij het vinden van je droomhuis.

Ik plan bij Match Better Valencia de afspraken bij de makelaars en begeleid je bij de bezichtigingen en zorg dat de formaliteiten, die nodig zijn om in Spanje te wonen en te werken vlekkeloos verloopt.

Hasta pronto of nos vemos en Valencia!!

Nathali

Talen: Nederlands, Engels, Duits en Spaans

Ik ben Nathali en woon sinds augustus 2020 samen met mijn gezin in Valencia.
Wij hebben het drukke Amsterdam ingeruild voor een rustige woonplek buiten de stad, waarvandaan we in 20 minuten in het bruisende stadscentrum staan.
Toen wij hier voor het eerst kwamen, en we inmiddels al meerdere plekken hadden bekeken, voelde het hier meteen goed. Het klopte gewoon.

Alweer 13 jaar run ik vol passie mijn eigen interieur ontwerpstudio House for Interior en kan ik je helpen om jouw plekje in Valencia ook als een echt thuis te laten voelen. Of het nu gaat om nieuwbouw of verbouw of het restylen van je woning, dan ben je bij mij aan het goede adres. Een interieur bedenken is bij mij nooit standaard, ik laat je graag verrassen.

Inmiddels weet ik waar je hier de leukste interieur items kunt vinden en mijn voelsprieten blijven aanstaan om nog meer leuke adressen te spotten. Voor mijn opdrachtgevers die in Nederland wonen is het zelfs mogelijk om de inrichting in Nederland uit te zoeken en te vervoeren.

Tip van Nathali:
In en rondom Valencia kan je naar een Rastro, een vlooienmarkt, dit is dé plek om leuke bijzondere items te scoren. Je moet er wel vroeg voor uit je bed, want anders ben je te laat voor de echte pareltjes.

Suzanne

Nederlands, Spaans, Engels

Ik ben Suzanne en woon inmiddels 9 jaar met veel plezier in Valencia. Door de liefde ben ik hier naartoe gekomen en inmiddels wonen wij met 2 jonge kinderen heel fijn in het natuurgebied Albufera bij El Saler. Valencia is een prachtige stad met een hoog kwaliteit van leven.

Bij Match Better Valencia zal ik je begeleiden bij het vinden van een mooi plekje. Hierbij zal ik je helpen met het maken van de afspraken, je begeleiden bij bezichtigingen en daarnaast ook helpen met alle formaliteiten die daarbij komen kijken zodat dit zo soepel mogelijk verloopt. Ook kan ik advies geven bij zoeken naar scholen!

Tip:
Maak een dagtripje naar het natuurgebied Albufera ten zuiden van Valencia. Als je even de stad uit wilt is dit de perfecte plek dichtbij huis om op te laden! Je bent er zo met de auto of de bus, maar in een uurtje met de fiets is ook zeker goed te doen.
Je kunt vanaf de Embarcadero Albufera een tour maken op een bootje. Tijdens de zonsondergang is het prachtig! Ook raad ik aan om paella te eten bij één van de vele restaurantjes in El Palmar. Daarnaast kan je nog een mooie wandeling maken door La Devesa.

Marja

Nederlands, Spaans, Engels

Hola! Ik ben Marja en woon en werk vanaf 2003 in Valencia. Toen ik werkte als schoolmanager op een internationaal taleninstituut kreeg ik vaak vragen over hoe je te vestigen in Valencia. Hierdoor kwam ik op het idee om Match Better Valencia op te richten. Sinds 2010 begeleiden wij iedereen die net als ik verliefd is geworden op deze prachtige stad en hier wil gaan genieten van de relaxte levenstijl! Welkom in Valencia!

Twijfel je nog?

Neem contact met ons op.

Contact