Coworking in Valencia, de nieuwe manier van werken

Veel expats die in Valencia komen wonen, werken op afstand voor buitenlandse bedrijven, of hebben hun eigen online bedrijf. Dit maakt Valencia een ontzettend ondernemende en internationale stad. ‘Digital nomads’ komen hier graag tijdelijk of permanent wonen, vanwege de relaxte leefstijl, de prachtige stad, maar ook vanwege de goede internetverbinding die je overal in Valencia kunt vinden. Freelancen of zzp’er zijn kan echter soms wat eenzaam voelen, zeker als je net in Spanje bent geland en nog niet zoveel mensen kent. Ook alleen thuis achter je bureau zit te werken is niet zo gezellig, en voor sommige mensen ook contraproductief. Daarvoor is coworking een ideale oplossing. Wat is dit nieuwe fenomeen en waarom is het zo’n goed idee? In deze post vertellen we je meer over coworking spaces in Valencia.

Als je als zelfstandig ondernemer vooral online werkt, kun je overal ter wereld gaan wonen. Laptop onder de arm en je kunt neerstrijken waar je wilt. Als de wifi maar goed is. Afspraken doe je via Zoom, Skype of andere video apps, en er zijn een legio aan andere handige softwareprogramma’s om met klanten en collega’s aan de andere kant van de wereld aan projecten te werken. The world is your oyster. Fantastisch! Wat een vrijheid, vergeleken met de 9 tot 5 baan, die misschien vroeger had. Je bedrijf moet overigens wel in een bepaald land geregistreerd staan, en je moet inkomstenbelasting betalen in het land waar je meer dan 180 dagen per jaar verblijft (heb je hierover vragen, dan kunnen wij je ook hierover adviseren). 

Thuiswerken is niet altijd mogelijk

Sommige mensen vinden het fantastisch om thuis te werken, maar anderen werken toch liever met andere mensen samen in een ruimte. Thuis word je misschien snel afgeleid door huishoudelijke taken, of heb je last van lawaai van de buren. Ook kan het zijn dat jouw appartementje totaal niet geschikt is om rustig te werken, of vind je het lastig om het gezinsleven te combineren met thuiswerken. Je kunt in een cafeetje gaan zitten, maar daar is het meestal een komen en gaan van pratende mensen, en de tafeltjes en stoelen zijn niet echt geschikt om aan te werken. Bovendien vindt niet elke cafe-eigenaar het even leuk dat je op één kop koffie en een broodje de hele dag een tafeltje bezet houdt. 

Voor dit soort situaties is een coworking space in Valencia een goede oplossing. Je fietst of wandelt naar jouw favoriete coworking plek, gaat zitten op een fijne stoel aan een heerlijk leeg en opgeruimd bureau, plugt je laptop in, en gaat aan de slag.

Er zijn bijna 40 plekken voor coworking in Valencia. Dit aantal is enorm gegroeid de afgelopen jaren, wat aangeeft hoe zeer het ‘remote’ werken in de lift zit. Zeker sinds 2020, toen we allemaal gedwongen werden om vanuit huis te werken, weet inmiddels iedereen hoe je een vergadering organiseert via een videogesprek en de meeste opdrachtgevers en bazen vinden het geen probleem meer als je je werk goed aflevert zonder op kantoor te komen. Een voordeel van coworking plekken is ook dat je snel een netwerk opbouwt van mensen die net als jij freelancer, ondernemer of werknemer-op-afstand zijn. Sommige coworking spaces in Valencia organiseren tevens networking events, trainingen en andere evenementen die je kunnen helpen in je werk.

Waar vind je een coworking space in Valencia en hoe ziet zoiets eruit? 

Stel je een grote ruimte voor met veel werkplekken aan lange tafels, overal stopcontacten, en een keukentje in de hoek om koffie te zetten. Hier kun je neerstrijken naast andere werkenden, net alsof je op kantoor zit. Het is er lekker rustig, en iedereen zit hard te werken. Sommigen hebben een hoofdtelefoon op voor extra concentratie. Er zijn ook kleinere afgesloten ruimtes die je kunt huren voor een vergadering. Je betaalt per dag of per maand voor een werkplek, of een bureau, en de prijs varieert maar begint zo rond de 10€ per dag. Hoe beter de faciliteiten, hoe meer je betaalt. Coworking plekken zijn er door de hele stad, en bijna in elke wijk is er wel een te vinden. 

Op Coworker kun je gemakkelijk verschillende coworking spaces in Valencia met elkaar vergelijken. Er staan ook recensies op, en je kunt zo direct een beter beeld krijgen welke plek voor jou het meest geschikt is. 

Bericht delen

spaanse maaltijdenHoe zit dat nu met die Spaanse maaltijden?
start bedrijf valenciaHoe start je een bedrijf in Valencia?