Dorpen en urbanisaties net buiten Valencia

De steden in Spanje zijn dichtbevolkt terwijl de dorpen veelal zijn leeg gelopen. Mensen kiezen de stad boven het binnenland voor het werk en de faciliteiten die de stad biedt. Door Corona en de strenge lockdown in Spanje zie je een trend dat steeds meer Spanjaarden kiezen voor een huis met een tuin en meer ruimte. Daardoor is de interesse in wonen in dorpen en urbanisaties net buiten Valencia sterk toegenomen. 

Wat zijn de leukste dorpen en urbanisaties op een steenworp afstand van Valencia?

L’Eliana is een flinke gemeente met 17.000 inwoners. Dat maakt dat veel faciliteiten hier aanwezig zijn, zoals: restaurants, winkels, maar ook huisartsencentra, scholen en theaters. Het ligt op 20 kilometer ten westen van Valencia. L’Eliana wordt ook wel als de villawijk van Valencia gezien. Er is een goede metroverbinding (lijn 2 naar Lliria).

La Canyada heeft 11.000 inwoners en ligt op 15 kilometer ten westen van Valencia. La Canyada is onderdeel van Paterna en is omgeven door bossen. Oorspronkelijk is dit een gebied waar enkel huizen stonden die gebruikt werden voor vakanties en in de zomer. Inmiddels is het een dorp met veel eigen voorzieningen. La Canyada heeft een metroverbinding met Valencia, lijn 2 naar Lliria.

Náquera ligt op 25 kilometer ten noordwesten van Valencia aan de rand van het ‘Parc Natural de la Serra Calderona’. Het telt ongeveer 6.000 inwoners en ligt op 242 meter hoogte. Het is een bosrijk gebied en er staan veel grote villa’s. Náquera heeft géén eigen metrohalte, maar via metrolijn 1 naar Bétera en daarna buslijn 232 Náquera is de plaats met openbaarvervoer ook goed te bereiken.

Bétera is een gemeente van rond de 23.000 inwoners op 19 kilometer ten noordwesten van Valencia. Hier vind je veel geschakelde woningen met een klein tuintje en gemeenschappelijk zwembad. Bétera is de eindhalte van metrolijn 1. De grote dorpskern is omringt met landbouwgebied.

Het leven in de dorpen net buiten de stad Valencia is rustiger

Rocafort telt 7.000 inwoners en ligt op 11 kilometer ten noordwesten van Valencia. De villa’s die over het algemeen in de wijk Santa Bárbara liggen zijn gemiddeld de duurste van de regio Valencia. Rocafort zelf heeft een gezellige dorpskern. Met metrolijn 1 vanuit Valencia richting Bétera kun je Rocafort bereiken.

El Vedat de Torrente is een villawijk ofwel urbanisatie van Torrent op de Mont Vedat. Op veel plekken vanaf de heuvel tussen de bossen is het uitzicht spectaculair. Torrent is een grote plaats en telt 84.000 inwoners. Het ligt op 12 kilometer ten zuidwesten van Valencia. Torrent heeft meerdere metroverbindingen met Valencia, lijn 1, 2, 7.

Wat al deze gemeentes gemeen hebben is de ruimte in de woningen en de percelen. Ook zijn de woningen allemaal gelegen onder dezelfde Spaanse zon!

Laat je inspireren door deze voorbeelden van koopwoningen:

Mocht je meer willen weten of interesse hebben in één van deze woningen neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij van Match Better Valencia helpen van A tot Z in het proces bij de aankoop van een huis. We hebben ervaring, kennis en expertise in huis. Zie hier ons team!

Bericht delen

Wonen en werken in Alicante
Van aankoopbegeleiding naar interieur design in Valencia