Erik Ottens (CENDRIS S.L.)

In het voorjaar van 2019 is Cendris gestart met een nieuwe vestiging in Valencia. Alles was voor ons nieuw: regelgeving, cultuur en natuurlijk de taal. Match Better Valencia heeft ons vanaf de start bij de hand genomen en ons op alle fronten enorm geholpen bij alle hobbels die we onderweg tegen zijn gekomen.

Marja Beerens en haar collega’s zijn deskundig, kennen de cultuur en de regelgeving. Daarnaast was de taal natuurlijk een behoorlijke barrière, maar ook daarin hebben ze ons enorm ondersteund. Enkele voorbeelden zijn de contacten met de gemeente, politie, aannemer en andere leveranciers. Het is best lastig in Spanje om medewerkers te voorzien van een NIE-nummer, ziekenfonds, bankrekening, inschrijving bij de gemeente, etc. Met hun hulp is dit allemaal zeer voorspoedig verlopen.

De medewerkers van Cendris komen (bijna) allemaal uit Nederland. Eén van de dingen die Cendris voor haar medewerkers heeft geregeld is huisvesting. Dit betekende voor zo’n 80 medewerkers huisvesting in Valencia. In korte tijd zijn 30 appartementen aangehuurd voor de medewerkers. Ook hierin heeft Match Better Valencia intensief ondersteund in contacten met makelaars en verhuurders. Inmiddels zijn we al een aantal maanden operationeel en zijn trots op de vestiging die wij in Valencia hebben kunnen neerzetten. Zonder de hulp van Match Better Valencia was dat zeker niet zo snel en goed gelukt.

Delen

Trudes en Lise
Judith en Tom