Tweede huis in Valencia

Tijdens een vakantie in Valencia ben je verliefd geworden op de mooie stad Valencia. Maar is Valencia ook een geschikte plek voor een tweede huis? Liefde maakt blind en je weet het waarschijnlijk pas echt zeker als je de stap hebt gemaakt. Toch zijn er manieren om je goed voor te bereiden zodat je een doordachte beslissing kunt maken. Ben je er ook nog gelukkig als je over de eerste verliefdheid heen bent? Deze vijf punten zijn belangrijk om te weten en te ervaren in Valencia.

De gebruiken en de cultuur

Het dagelijks leven in Valencia is waarschijnlijk heel anders dan je thuis gewend bent. Veel van deze verschillen hebben te maken met het klimaat. De lange warme zomermaanden zorgen voor een dagindeling waarbij tussen de middag warm wordt gegeten. Na de warme lunch wordt vaak nog een siësta gehouden. Daar doet niet iedereen aan mee, maar mensen blijven de warmste uren van de dag wel uit de zon. In de avond vanaf een uurtje of 20:00 uur komt de stad weer tot leven. Met een tapastour van Suzie van Tours in Valencia hoor en proef je hier nog veel meer van.

Het klimaat in Valencia

De zomermaanden zijn droog en warm, vaak boven de 30 graden en ook ’s nachts heb je tropische nachten van boven de 25 graden. Het najaar is nog redelijk warm, maar er kan wel een stevige bui vallen en daarmee daalt de temperatuur flink ‘gota fría’. De winter is daarentegen droog en overdag kan de temperatuur nog oplopen tot een graad of 20. ’s Nachts koelt het flink af en kan de temperatuur zelfs teruglopen tot net iets boven het vriespunt. In de lente loopt de temperatuur langzaam op, maar wees ook voorbereid op een stevige voorjaarsbui.

De tradities en feesten

Valencianen houden wel van een feestje. In de Comunidad Valenciana zijn 600 geregistreerde feestdagen. Dat zijn er bijna twee per dag. Niet allemaal in de stad Valencia hoor! Ieder dorp of gemeente heeft eigen feesten en er is dus vaak iets te doen. Je kunt het beste zelf ook deelnemen aan de feesten of op zijn minst gaan kijken. Valenciaanse feesten gaan gepaard met veel muziek, dans, eten en drinken en vuurwerk. Tijdens de feestdagen zijn de winkels vaak gesloten. De vrolijke gidsen van Verrassend Valencia vertellen je alles over de feesten zoals het feest Las Fallas en nog veel meer.

De veiligheid in de stad

Valencia is een veilige stad! Let wel op zakkenrollers en dan zeker op drukke plekken als in de metro of op een druk plein. Valencia is een stad is met 800.000 inwoners en tegenwoordig veel toeristen en dat trekt zakkenrollers aan. Buiten dat om is Valencia nog altijd een veilige en vriendelijke stad. Er zijn nog tot laat veel mensen in de parken en op straat. Ook hangen er overal camera’s in de straten en in de parken. Uit voorzorg is er altijd veel politie en bewaking op de been. Dit draagt bij aan een veilig gevoel.

Leer de verschillende wijken kennen

Het historisch centrum en dan met name El Carmen is prettig door de centrale ligging met de vele restaurantjes, barretjes en het openbaar vervoer. Het nadeel is de drukte overdag en ’s nachts en dat je er moeilijk kunt parkeren. Ruzafa ligt net ten zuiden van het historisch centrum en heeft veel hippe winkeltjes en restaurants. De prijzen zijn er de laatste jaren flink gestegen. De wijk Cabanyal bij het strand is helemaal in opkomst. Maar wat is dan de eerstvolgende opkomende wijk? Tijdens een privetour laat Fleur van FitIn Valencia je alle interessante wijken in de stad zien.

Match Better Valencia helpt met het waarmaken van je droom, een tweede huis in Valencia. Heb je nog twijfels of ben je er al uit, neem vrijblijvend contact met ons op.

Bericht delen

Actief leven en sport in Valencia
Zomerfestivals in Valencia