De natuur als inspiratie voor je huis in Valencia

Steeds meer mensen gaan in een stedelijke omgeving wonen. Het contact met de natuur is daardoor vaak ver te zoeken. In de steden vind je tegenwoordig ook veel groen in de vorm van een mooi stadspark, maar er gaat toch niets boven de geuren en de stilte van de natuur. 

De natuur als inspiratie

Of je nu blij wordt van het strand, de bergen of de bossen, Nuria Muñoz helpt mensen bij het zoeken naar harmonie in het interieur met als inspiratie de natuur. Haal de natuur in je huis in Valencia. Nuria werkt volgens de principes van Biophilic Design. Volgens deze filosofie wordt je humeur en welzijn voor een groot deel beïnvloed door het interieur van de plek waar je woont en werkt.

Nuria is geboren in Baskenland en woonde in verschillende landen. Ze spreekt 5 talen, waaronder Nederlands. Via haar bedrijf Habitarmonia Interior Design leert ze je op een andere wijze naar interieur inrichting kijken. Door middel van haar workshops, masterclasses en online cursussen deelt ze haar kennis van Biophilic Design met je. Ze bepaalt niet hoe jij je huis of werkplek moet inrichten, maar ze leert je om deze keuzes zelf te maken.

In de omgeving van Valencia vind je veel natuurgebieden om inspiratie op te doen. Voor een dagje weg in de natuur, kun je denken aan: 

Sierra Calderona

Het Sierra Calderona natuurpark ligt ten noordwesten van de stad Valencia. De pieken zijn ongeveer 1.000 meter hoog en het telt een totaaloppervlakte van 18.000 hectare. Er zijn leuke dorpjes te bezoeken als: Serra, Naquera, Gilet en Olocau. Hier vandaan zijn mooie wandelingen te maken door een divers landschap met bossen, vergezichten en uitgestrekte velden met heide begroeiing. De flora en fauna is er heel divers.

Albufera 

Ten zuiden van de stad Valencia vind je het natuurpark Albufera. Het Albufera meer is het grootste zoetwatermeer van Spanje met een oppervlakte van 2.800 hectare. Er broeden jaarlijks 300 verschillende vogelsoorten waaronder flamenco’s. Tussen het meer en de Middellandse zee zijn natuurlijke duinen en pijnbossen ontstaan. Om het meer heen verbouwen boeren rijst. De rijst wordt weer gebruikt voor de lokale trots, de Paella.

Montanejos

Iets verder weg, maar zeker de moeite waard ligt het bergdorpje Montanejos. Het dorp staat bekend om de thermale baden. Zowel in de winter als in de zomer heeft het water dezelfde temperatuur van zo rond de 25C. Neem een duik in het heldere bergwater tussen de rotswanden of maak een bergwandeling op een van de vele paden rond het dorp of wandel door tot aan het stuwmeer.

De natuur is een inspiratiebron voor bijna iedere schilder, schrijver, beeldhouwer en architect. Laat de natuur ook jou inspireren om je kwaliteit van leven te verbeteren.

Wil je in contact komen met Nuria, neem dan gerust contact met ons op. Match Better Valencia werkt met een team van professionals die kunnen helpen bij relocation op een breed vlak.

Bericht delen

Ondernemen in Spanje; advies van 3 ondernemers
Valencia, HUB van Europa in technologie en innovatie