Rob Maatman

“Ik ben een pensionado, 69 jaar, alleenstaand en heb een huis in het stadje Pedralba gekocht. Zo’n 35 km van Valencia het binnenland in. Match Better Valencia heeft het gehele proces begeleid en altijd achter me gestaan. Dat geeft een heel veilig gevoel. Ik raad het iedereen aan!”

Aldus Rob Maatman, oud docent en jongerenwerker. Rob vertrok richting het zuiden met zijn Volkswagen busje op zoek naar een nieuwe, relaxte en zonnige plek om te wonen. In zijn reis langs de Oostkust vond Rob Valencia én Match Better Valencia.

“Valencia heeft geweldig veel voordelen. Het is een hele grote, maar ook heel relaxte stad. Heel anders dan Barcelona of Madrid. Het microklimaat is top: nooit te koud, te warm of te nat. De mensen zijn er vriendelijk en het bruist er van de sociale en culturele gebeurtenissen.”

Rob kwam via een kennis van vroeger in contact met Match Better Valencia.

“Marja Beerens heeft me samen met haar collega’s Julian en advocate Virginia enorm geholpen met het zoeken naar huizen, onderzoek doen naar de staat van de bouw, opvragen van offertes bij aannemers, regelen van het juridische stuk, aanvragen van NIE nummer en residencia tot en met het met me meegaan naar de urgencias in het ziekenhuis! Ik weet dat zij altijd voor me klaarstaan, wat er ook is.”

Na een zoektocht heeft Rob zijn perfecte huis gevonden in Pedralba. Een finca met 1 woonlaag, daarbovenop een zolder en een dakterras. Rob geniet van het grote stuk land, 3.600 m2, wat om het huis ligt, begroeid met mooie lokale planten en bomen. In zijn zoektocht samen met Match Better Valencia heeft Rob ook een aantal tegenvallers gehad waardoor de koop niet door kon gaan.

“Soms ziet een huis er veel mooier en beter uit op foto’s dan het in werkelijkheid is. En soms blijkt de prijs ineens hoger te zijn dan in eerste instantie gedacht (ook al heb je het al bijna gekocht). Er zitten veel valstrikken in wat hier aangeboden wordt. Je hebt hier echt een partij nodig die met je meekijkt, meedenkt en weet hoe de lijntjes lopen. We kennen allemaal de beelden van ik vertrek… Voor kapotte daken of afbrokkelende vochtige muren van karton hoef ik niet bang te zijn!”

Rob beveelt Match Better Valencia graag aan:
“Als ik zie dat mensen die graag willen emigreren daar tegenaan hikken om wat voor reden dan ook, nodig ik ze uit bij mij. Kom hier maar eens kijken en neem contact op met Match Better Valencia: zij begeleiden het hele proces voor je, zijn betrouwbaar, denken mee, zijn vriendelijk en het is niet duur.”

Delen

Judith en Tom
Margot en Angela